Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Moroccan Home & Lifestyle

Marokkói kézművesség remekművei: berber szőnyegek, fémlámpák, természetes anyagból készült lámpák, kosarak, ékszerek, bőrpapucsok, babouche, illatosítók tárháza. A marokkói kézművesipar világszerte ismert lámpái, a gyertyatartók, takarók, üveg, -és réz használati , valamint dísztárgyak és a bazárban megtalálható milliónyi kincs inspirálóan hat mindannyiunkra, de mi szeretnénk a marokkói lakberendezési tárgyakat modern környezetbe helyezve más formában is megmutatni. Tervezünk és gyártunk marokkói ihletésű dekorációkat, párnákat, egyedi festésű anyagokat, térelválasztó elemeket, beton falburkolatot) melyek az európai modern lakáskultúrában is megállják helyüket. Kiegészítjük kínálatunkat marrakechi kézzel gyártott cipőkkel, ékszerekkel, fűszerekkel, konyhai eszközökkel - mint például a híres tagine – és nem utolsó sorban autentikus marokkói főzőtanfolyamot is indítunk, hogy minél többen megismerjék e csodálatos ország kultúráját!

Olyan termékeket válogatunk Marokkóban, amelyek képviselik mindazt a hagyományt, amely a marokkói kézművességben rejlik, de a magyarországi otthonokban sem hat idegenként. Lakberendezési termékeink egy részét mi tervezzük és gyártatjuk Marrakechben. Kutatjuk a különlegességeket, minden általunk hozott tárgynak története van, szívvel kötődünk hozzájuk. Termékeinket modern enteriőrbe helyezve igyekszünk bemutatni, ezzel is közelebb hozva a helyi lakáskultúránkhoz.


Côté Bougie Marrakech - egy családi történet

Côté Bougie Marrakech - egy családi történet

2023. 10. 23. 19:30:00

Fogadjátok szeretettel egy olyan márka történetét, ami világhírét a múltja tudatos tiszteletével érdemelte ki! A Côté Bougie ügyesen ötvözi az ősrégi tudást, az üde mégis klasszikus illatokat és a trendeket. Ismerjétek meg közelebbről!

A híres marokkói szőnyegek - Beni Ouarain

A híres marokkói szőnyegek - Beni Ouarain

2022. 12. 01. 20:37:08
A marokkói Beni Ourain törzs 17 különböző kisebb berber törzsből áll, amelyek az Atlasz-hegységben élnek. Néhányan az alföldre költöztek és ott gazdálkodnak, de sokan még mindig a juhokat tenyésztik a magasabb hegyvidékeken. A juh kiváló minőségű gyapjúval rendelkezik, amelyből a gyapjúfonal készül és amiből a Beni Ourain törzsek csodaszép szőnyegeket készítettek és szőnek a mai napig is.
Boucherouite szőnyegek és fenntarthatóság

Boucherouite szőnyegek és fenntarthatóság

2022. 12. 01. 20:29:05

Amikor először kezdtünk a szőnyegek felé kacsintgatni az egyik beszerező utunkon és megláttam egy „össze-vissza színes” rongyszőnyeget, kicsit fintorogva fordultam el tőle, mondván ismerős ez nekem a múltból és nem látok ebben semmi szépet. Aztán elkezdtük komolyabban szemügyre venni a szőnyegeket, személyes, egyedi rendeléseket kiszolgálni, vagyis konkrét elképzelések és vevői igények alapján kerestünk különböző – de leginkább Beni Ouarain típusú – szőnyegeket.  Ahogyan egyre jobban megismertem a marokkói szőnyegeket, egyre nyitottabb szemmel kezdtem nézni azokat és észrevettem magamon, hogy minél többet látok, annál többet meg szeretnék ismerni!

A marokkói nők szépségének titka – Rhassoul

A marokkói nők szépségének titka – Rhassoul

2022. 12. 01. 20:23:19

Szép, rugalmas és egészséges arcbőrt mindenki szeretne. Így voltak ezzel több száz évvel ezelőtt a marokkói nők is, amikor felfedezték a “rhassoul” vagy más néven “ghassoul” agyagot. Vízből és rhassoulból arcpakolást készítettek, melynek jótékony hatása olyan kiemelkedőnek bizonyult, hogy még a durva sivatagi időjárás sem tudott kifogni a rhassoul agyag tápláló és gyógyító erején.

Házi bőrdiagnosztika

Házi bőrdiagnosztika

2022. 12. 01. 20:12:59

Hogyan tudod megállapítani, hogy bőröd melyik típusba tartozik? A megfelelő bőrtípus-besorolás az alapja a megfelelő termék kiválasztásának. Ha úgy érzed, hogy meglehetősen száraz, érzékeny, zsíros vagy vegyes, de kétségeid vannak, nem habozz, tégy egy tesztet a segítségünkkel, amely lehetővé teszi, hogy megerősítsd feltételezésed, vagy felismerd, hogy a bőröd nem olyan, mint hitted!

Les Sens de Marrakech kozmetikai márka

Les Sens de Marrakech kozmetikai márka

2022. 12. 01. 19:57:44

A Les Sens de Marrakech kozmetikai márka 2003-ban született, egy francia-marokkói házaspár közös “gyermeke”. Azzal a vággyal alkották meg, hogy átadják a marokkói szépség eredetét, természetes, hatékony és biztonságos összetevőket kínálva, miközben továbbra is hűek maradjanak a marokkói kézművesség hagyományaihoz.

Az oldal tetejére