Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A fal előkészítése a Modern Emulsion, és Estate Emulsion festékek használata előtt

A felület előkészítése: A Farrow &Ball vízbázisú falfestékek elérhetőek mosható, illetve matt, törölhető változatban. Mindkét festéktípus választható 132 gazdagon pigmentált színben. A tökéletes színhatás, és tartósság eléréséhez a Farrow & Ball pigmentált alapozó használata ajánlott. A festés megkezdése előtt, győződjön meg róla, hogy a falfelület sima, tiszta, száraz, por-és szennyeződés mentes. Amennyiben szükséges, a fal csiszolását követően használjon mélyalapozót a megfelelő felület eléréséhez. Vigye fel a falfesték színének megfelelő árnyalatú Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat alapozót, egy rétegben. Az alapozó nem csak előkészíti a felületet a festéshez, hanem a szín intenzitását, és mélységét is kiemeli.

A különböző falfelületek előkészítése:

Szárazépítészeti szerkezetek - gipszkarton, gipszvakolat előkészítése:

-          Amennyiben porózus a falszerkezet, hígítsa a  Wall & Ceiling Primer & Undercoat alapozót maximum 20% vízzel, és egy rétegben vigye fel a falra az elegyet.  Így tud jó felületszigetelést és tapadást biztosítani.

-          A hígítás aránya függ a fal porozitásától, ezért egy kisebb felületen ajánlatos kipróbálni a hígítási arányt.

-          Végül fejezze be az alapozást egy réteg hígítás nélküli Farrow & Ball Wall & Ceiling Primer & Undercoat alapozóval.

 

Korábban már festett, nem porózus falak és mennyezet festése:

-          Amennyiben jelentős a színeltérés a korábbi festék színétől, ajánlott egy teljes réteg  Wall & Ceiling Primer & Undercoat alapozót felvinni a felületre, a megfelelő színintenzitás eléréséhez.

 

Glettelt, fényes, vagy olaj bázisú festékkel festett felületek alapozása:

-          Csiszolást követően használjon mélyalapozót.

-          Vigyen fel egy teljes réteg Wall & Ceiling Primer & Undercoat alapozót a megfelelő tapadás, és a végső színélmény eléréséhez.

-          Olyan vakolt felületeken, amelyek porózusak, meszes bázisúak, nem tökéletes minőségűek, de szerkezetileg épek, vigyen fel egy réteg Farrow & Ball Masonry & Plaster Stabilising Primer alapozót a felület stabilizálása érdekében.

 

A festék felvitele:

-          Amennyiben több mint egy doboz festéket használ fel a festéshez, minden esetben nézze meg, hogy a gyártási szám egyezik-e a dobozokon ( a doboz alján). Amennyiben a gyártási szám eltérő, a dobozok tartalmát keverje össze, hogy minden apró színeltérést megakadályozzon.

-          Alaposan keverje fel a festéket használat előtt.

-          Két réteg festéket vigyen fel szintetikus ecset, vagy velúrhenger segítségével. Az első festékréteg felvitele után tilos csiszolni a felületet.  Az utolsó réteg festéket  egy irányban vigye fel a felületre.

-          A Estate® Emulsion, Modern Emulsion, Dead Flat, Full Gloss és Estate® Eggshell festékek száradási ideje 2 óra. A következő réteg 4 óra múlva vihető fel a felületre.

-          A festőeszközöket tisztítsa meg meleg, szappanos vízzel!

 

 

 

 

Az oldal tetejére