Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Isidore Leroy

A francia tapéta ipar élén 1842-óta

A márka a kezdetektől fogva három alapvető elvre támaszkodik, amelyek megalapozták sikerét: technológiai fejlődés, kiváló minőség és elegáns design. Történetük 1842-ben kezdődött, amikor szabadalmaztattak egy új típusú nyomógépet, amely már egyszerre több szín nyomtatására volt képes. Innentől kezdve lehetővé vált a papírra való nyomtatás, ami korábban csak a szövetek számára fenntartott módszer volt. Ez a technológiai újítás az addigi hagyományos, kézi nyomóhengeres módszerhez képest robbanásszerű fejlődést eredményezett, és az a Isidore Leroy-t 140 évre piacvezetővé tette.

VIRÁGZÓ MÚLT

A második birodalom idején a manufaktúra az első aranykorát élte. Sikerek következtek: díjak az 1855-ös és 1867-es világkiállításokon, találmányi és fejlesztési szabadalmak bejegyzése. Ebben az időben növelték az eladásra kínált minták számát, és ezzel arányosan a megrendelések száma is emelkedett.

Az Isidore Leroy tapéták világszerte keresetté váltak. 1877-ben feltalálták a "26 színű nyomdagépet", amely egy újabb technikai csodának számított, és amihez fogható még nem létezett addig. Ez volt a luxus és a hivalkodó kényelem kora, amely igencsak kedvezett az Isidore Leroy tapéták népszerűségének. A Leroy-ház az Art nouveau és az Art déco korszakban élte a második fénykorát, viszont akkoriban már a modern stílusjegyek is megjelentek a mintázataikban.
A technológiai fejlődésben továbbra is az élen jártak, kínálatukban megjelentek a különböző bevonatos, és mosható tapéták. Ebben az időben a gyár teljes kapacitással működött, és vitathatatlanul piacvezető volt Franciaországban és Európában.

NAPJAINKBAN

Ma is a legnagyobb alapossággal gyártják a tapétákat, ötvözve a kézműves és a modern technikákat. A cég által 1849 óta alkalmazott hagyományos tekercses nyomtatás során a festéket nyomóhengerek viszik fel a papírra. Az alapszínt kefékkel viszik fel. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy egyedi textúrájú tapétákat készítsenek. Emellett digitális nyomtatást is alkalmaznak, amely kivételes színvisszaadást tesz lehetővé. A Heritage kollekció modelljeit egy nemzetközi tervezőcsapat modernizálta, amely során eredeti 19. és 20. századi minták felhasználásával készítettek egy teljesen új kollekciót a jelenlegi trendeknek megfelelő kortárs megközelítésben. Az Isidore Leroy tapétáit megtalálod a NATURALii Concept Store-ban!

 

1054 Budapest, Báthory utca 15. 

www.naturaliiconcept.hu

Az oldal tetejére