Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Designs of the time

A Designs Of The Time függöny és kárpit anyagok első látásra elvarázsolnak rendkívül letisztult és természetes megjelenésükkel.
Szöveteiket a különleges textúrák és a természetes színek harmóniája jellemzi.
A márka alapítója a belga Puylaert család, akik a mai napig kézben tartják a teljes gyártási folyamatot. Nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a  legkiválóbb természetes alapanyagokat használják fel a szövetek előállításához. Alapanyagként len, gyapjú, selyem, és pamutszálakat használnak. Hisznek abban, hogy ezek a természetes összetevők segítik az embereket a természettel való kapcsolatteremtésben.
 

A Designs Of The Time elkötelezett a fenntarthatóság iránt.
A gyártási folyamatok során a hagyományos, környezetbarát eljárásokat részesítik előnyben.  Olyan tradicionális technikákkal dolgoznak, mint például a „merítő festés” (dip dye), „kőmosás” (stonewashed) vagy „kosár festés” (basket dye).
 

Ezekkel a hagyományos technikákkal más-más hatást érnek el.
A „kosár festés” során a szöveteket speciális, kosár alakú tartályokban dolgozzák fel, és a színezéshez használt oldatot átöntik rajtuk. Az oldat áramlása által a szövetek folyamatosan forognak, és ezáltal egységesen színeződnek.
A „kosár festés” rendkívül energiatakarékos és környezetkímélő eljárás mivel sokkal kevesebb vizet használnak fel hozzá.
A "merítő festés" során a szövetet egyszerűen belemerítik a festékbe, majd kiveszik és hagyják megszáradni. A festék ezáltal egy természetes, egyenetlen színátmenetet eredményez.  A "kőmosás" eljárás során az anyagot kövekkel vagy szilárd tárgyakkal együtt mossák, hogy eltávolítsák a felszínéről a festéket és a vásznat lazábbá tegyék.


A Designs Of The Time olyan időtlen anyagokat kínál, amelyekkel az emberek jól érezhetik magukat a mindennapi életben. Akár elegáns vagy natúr, letisztult környezetben is megállják a helyüket. A márkát a kézművesség, a hitelesség és a kreatív design iránti mély tisztelet és elhivatottság jellemzi.
Lakástextil kollekcióik egy letisztult, diszkrét luxust képviselnek, amelyek melegséget varázsolnak otthonunkba.

A Designs Of The Time újdonságai már megtekinthetők a NATURALii Concept Store-ban!

1054 Budapest, Báthory utca 15.
 

Az oldal tetejére