Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Farrow & Ball festékek

A John Farrow és Richard Ball kémikus és mérnök által 1946-ban alapított Farrow & Ball a legismertebb festékmárka világszerte. Az ökofesték , - és tapétagyártó manufaktúra szemléletmódja sok gyártó számára lehet példaértékű azáltal, hogy a fenntartható fejlődés elveit is követve, maradt a tisztán természetes anyagoknál, úgymint a természetben előforduló gyantánál és pigmenteknél. A pigmentek megbízható forrásokból származnak, ezzel állandó magas minőséget biztosítanak. A festékek egyedülálló színmélysége minden szakmai előképzettség nélkül is észrevehető különbséget nyújt, és 132 színben minden felületre kapható! A páratlan színpaletta utánozhatatlan, más alapanyagokból lehetetlen kikeverni!
Rendezés:

John Farrow és Richard Ball kémikus és mérnök által 1946-ban alapított festékgyártó manufaktúra kezdetben olajbázisú festékeket készített. A 70-es években számos festékgyártó cég lépett porondra, szintetikus pigmenteket és kitöltőanyagokat használva az előállítás során.

A Farrow&Ball a 2000-es évektől áttért a vízbázisú festékgyártásra és azóta is ugyanolyan technológiával készíti festékeit. A világhírű angol ökofesték- és tapétagyártó manufaktúra szemléletmódja sok gyártó számára lehet példaértékű azáltal, hogy a fenntartható fejlődés elveit is követve, maradt a tisztán természetes anyagoknál, úgymint a természetben előforduló gyantánál és pigmenteknél. A pigmentek megbízható forrásokból származnak, ezzel állandó magas minőséget biztosítanak. A gyártás során a felhasznált víz, - és energia minimálisra csökkent, csakúgy, mint a visszamaradó hulladék is. A csomagolóanyag újrahasznosított és újrahasznosítható fém. A tapéták papíranyaga felelős erdőgazdaságból származó papír. (FSC)

A festékek egyedülálló színmélysége minden szakmai előképzettség nélkül is észrevehető különbséget nyújt, és 132 színben minden felületre kapható! A páratlan színpaletta utánozhatatlan, más alapanyagokból lehetetlen kikeverni!

Festékeink összetétele biztosíték arra, hogy használatakor és utána sem kerül a levegőbe vagy használóinak szervezetébe káros anyag! Beltéri fafestékünk (Estate Eggshell) a szigorú Európai Úniós vizsgálatok során gyerekjátékra is alkalmazható minősítést kapott!

A három rétegű rendszer 1 réteg alapozóból és 2 réteg fedőfestékből tevődik össze.

A festék színek dilemmája

A festék színek prioritást élveznek akkor, ha tökéletes munkát kíván végezni. Minden háztartáshoz más és más árnyalatok illenek, hiszen nincsen két egyforma élet tér. A fényviszonyok különbözőségei, a bútorok eltérő stílusa vagy éppen a padlózat milyensége mind-mind hozzájárulnak ahhoz a kerek egészhez, melyet ön otthonának tekint. Vagyis ahhoz, hogy rátaláljon az ideális termékre minden tényezőt számításba kell vennie.

Egyetlen festés kitárhatja a világot, beengedve a világosságot. Ha eddig a sötét árnyalatokat preferálta, akkor lehetséges, hogy érdemes lenne váltania. A sárga árnyalatok például szó szerint behozhatják a napfény aranyló ragyogását mindennapjaiba.

De ugyanígy dönthet a sötét variációk mellett. A vörös, kék, zöld árnyalatok hihetetlen sokszínűséget biztosítanak önnek és akkor még a neutrális színeket ki sem emeltük. A termékpaletta jól látható módon széles spektrumon mozog, tehát az alapok a rendelkezésére állnak. Már csak az a kérdés, hogy ön hogyan álmodja meg otthonát? Nyilván a praktikusságnak is főszerephez kell jutnia, tehát egyrészt az alapanyagok kezelhetőségükben könnyedséget kell, hogy kínáljanak, másrészt a festőszerszámok és ecsetek akkor ideálisak, ha a keze alá dolgoznak. A készletünkben kizárólag ilyen, munkára - mégpedig hatékony munkavégzésre teremtett termékek közül válogathat.

A festék színek szivárványt varázsolnak!

Ha végig nézi mintáinkat, akkor teljesebb képet kaphat arról, hogy milyen árnyalatok azok, melyek összhangban és egységben vannak elképzeléseivel. A minőségre nem kell külön koncentrálnia, mivel festékeink azon túl, hogy maximálisan megbízhatóak, még a környezetet, a természetet, ezzel együtt az ön egészségét sem roncsolják.

FARROW AND BALL ÉS LIBERTY KOLLABORÁCIÓ

A Farrow & Ball Archive színpalettájának 15 kiemelt színe és a tradicionális, nagy múltú Liberty márka textilkollekciójának párosítása egy rendkívüli kollaborációban.

A nagy gonddal kiválogatott színárnyalatok rendelhetők az összes festéktípusban: matt,- és mosható falfesték, fafestékek különböző fényességi szintben, kültéri-beltéri változatokban. A textílminták többféle színvariációban elérhetők, mind illeszkednek a Farrow & Ball érzékeny árnyalataihoz.

Csodás színkombinációk, lenyűgöző minták együtt a limitált kiadású sorozatban! Keresse nálunk a különleges mintafestékeket, valamint a hamarosan kapható Liberty textíliákat!

 

FARROW AND BALL FESTÉKTÍPUSOK

 A Farrow & Ball széles termékskálát kínál a különböző festett felületek igényeinek megfelelően. A paletta 132 színe elérhető beltéri és kültéri változatban: falra, fára, fémre, fa,-és betonpadlóra is. A falak festése előtt érdemes végiggondolnia, hogy az adott helyiség mekkora igénybevételnek van kitéve és eszerint akár választhat mosható-súrolható festéket is. Fafestékek esetében az igénybevétel és az ízlés dönti el, hogy mely típust használja egy adott felületen. Létezik teljesen matt, selyemfényű és magasfényű fafesték is, és megkülönböztetünk kültéri, valamint beltéri típust is.

SZÍNVÁLASZTÁS

132 időtlen színünk összetéveszthetetlen palettája színeinek mélysége és összetettsége miatt híres. A legfinomabb összetevőket és a gazdag pigmenteket tartalmazó festékeink rendkívüli módon reagálnak minden fénytípusra, életre keltve a falakat. Ez az egyedülálló megjelenés tesz különlegessé több ezer modern és hagyományos otthont szerte a világon. Minden szín egy-egy történetet mesél el, ihletőjük a természet szépsége, Dorset tájai, történelmi épületek, vagy akár a figyelemre méltó emberek és helyek. Mindemellett a teljes színskála azzal a tudatossággal lett összeállítva, hogy a lehető legkönnyebben lehessen kombinálni a színeit, a lehető legharmonikusabb hatás eléréséhez.

 

 

A festék színskála varázslatos hatalma

A harmonikus otthon megteremtéséhez a színek egyértelműen hozzájárulnak. A festék színskála milyensége éppen ezért prioritást élvez. Ha látott már kiválóan berendezett, de lehangolóan színezett helyiséget, akkor pontosan tudja, hogy milyen sok múlik a pontos és precíz árnyalat megtalálásán. Természetesen ez nagymértékben függ az ízléstől és az adott szoba paramétereitől, ám az összhangra, mint rendező elvre is érdemes hangsúlyt fektetnie. Az egyes színek ráadásul nem elegendő, ha külön-külön egyedülállóak, elbűvölőek és különlegesek. Az egymással való kapcsolat milyensége sem mellékes. Vagyis olyan árnyalatokat érdemes választania, melyek teljes harmóniában léteznek: egymás mellett. A pigmentek összetettsége, a domináns színekben megbúvó mélység, vagy éppen az alkalmazkodóbb variációk rejtette szépség teljesen új világot nyithat meg ön előtt. Ha kellő figyelmet szentel arra, hogy milyen színek kapjanak az életében főszerepet, akkor szó szerint újraszínezheti  a szürke hétköznapokat, új jelentést adva a monoton mindennapoknak, s ünneppé maszkírozva az unásig ismételt pillanatokat.

Hány színt foglal magába a festék színskála?

132 különböző árnyalat közül válogathat. A palettánk olyan sokoldalúságot, olyan variálhatóságot biztosít önnek, aminek hála az álmai nemcsak, hogy kiteljesedhetnek, hanem valóra is válhatnak. Az ördögöt valóban nem kell a falra festenie, de a vágyaiban szereplő szivárvány ténylegesen életre kelhet - az elképzelései nyomán meglóduló ecsetvonásoknak köszönhetően.

A kiválasztott színekben megjelenő összhang otthonára is jó hatást gyakorolhat. Ez az a harmónia, melyet ön is azonnal észrevehet, s melyet a vendégei sem hagynak majd elismerő szavak nélkül.

A falfesték színskála (fő)szerepe

A falfesték színskála varázslatos sokoldalúsága önt is pillanatok alatt elvarázsolhatja. Az árnyalatok összetettségében megbúvó mélység, a pigmentek elbűvölő kompozíciója és az egységben létre jövő harmónia lélegzetelállító végeredménnyel jár. Az egyes variációkat maga az élet inspirálta: helyszínek, emberek, események, épületek, egyszóval meghatározó, karakteres elemek. A skála 132 darab variánst foglal magába, ami olyan sokszínűséget jelent, ami túlmutat a szivárvány ragyogásán, ami a prizma csillogását is feledteti, s ami egy új, szélesebb spektrumon mozgó paletta megteremtését jelenti. Akkor éri el maximálisan a célját egy skála, ha a tagjai egymással is kapcsolatban állnak.

A színek nyelvére lefordítva, akkor nevezhetőek tökéletesnek a paletta árnyalatai, ha nemcsak önmagukban mutatnak jól, hanem ha egymás mellé kerülve is pozitív érzéseket generálnak a szemlélőkben. A teret és helyet kapó színek az otthonokban hangulatot, kisugárzást és ezekkel együtt különböző érzéseket, érzeteket keltenek. Ha nincs meg az összhang, ha disszonáns rezgések zavarják meg a komponálást, akkor máris szétesik a kép, és megszűnik a varázslat. Ezért is olyan nagy felelősség az optimális kombináció kiválasztása és megálmodása.

A nálunk elérhető falfesték színskála az ön legjobb barátja!

A tervezés fázisa prioritást élvez, ahogy az sem mellékes, hogy végül milyen árnyalatokat preferál. Minél több lehetőség áll a rendelkezésére, annál egyszerűbb és könnyedebb az álmok valóra váltása. Több mint száz élet festette szín várja a palettánkban. Ilyen körülmények között könnyedén újraszínezheti az életét, új hangulatot, s jelentést kölcsönözve otthona minden egyes szegletének.

Az oldal tetejére