Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Farrow & Ball festékek

A Farrow&Ball márka

 

John Farrow és Richard Ball kémikus és mérnök által 1946-ban alapított festékgyártó manufaktúra kezdetben olajbázisú festékeket készített. A 70-es években számos festékgyártó cég lépett porondra, szintetikus pigmenteket és kitöltőanyagokat használva az előállítás során.

A Farrow&Ball a 2000-es évektől áttért a vízbázisú festékgyártásra és azóta is ugyanolyan technológiával készíti festékeit. A világhírű angol ökofesték- és tapétagyártó manufaktúra szemléletmódja sok gyártó számára lehet példaértékű azáltal, hogy a fenntartható fejlődés elveit is követve, maradt a tisztán természetes anyagoknál, úgymint a természetben előforduló gyantánál és pigmenteknél. A pigmentek megbízható forrásokból származnak, ezzel állandó magas minőséget biztosítanak. A gyártás során a felhasznált víz, - és energia minimálisra csökkent, csakúgy, mint a visszamaradó hulladék is. A csomagolóanyag újrahasznosított és újrahasznosítható fém. A tapéták papíranyaga felelős erdőgazdaságból származó papír. (FSC)

A festékek egyedülálló színmélysége minden szakmai előképzettség nélkül is észrevehető különbséget nyújt, és 132 színben minden felületre kapható! A páratlan színpaletta utánozhatatlan, más alapanyagokból lehetetlen kikeverni!

Festékeink összetétele biztosíték arra, hogy használatakor és utána sem kerül a levegőbe vagy használóinak szervezetébe káros anyag! Beltéri fafestékünk (Estate Eggshell) a szigorú Európai Úniós vizsgálatok során gyerekjátékra is alkalmazható minősítést kapott!

A három rétegű rendszer 1 réteg alapozóból és 2 réteg fedőfestékből tevődik össze.

A festék színek dilemmája

A festék színek prioritást élveznek akkor, ha tökéletes munkát kíván végezni. Minden háztartáshoz más és más árnyalatok illenek, hiszen nincsen két egyforma élet tér. A fényviszonyok különbözőségei, a bútorok eltérő stílusa vagy éppen a padlózat milyensége mind-mind hozzájárulnak ahhoz a kerek egészhez, melyet ön otthonának tekint. Vagyis ahhoz, hogy rátaláljon az ideális termékre minden tényezőt számításba kell vennie.

Egyetlen festés kitárhatja a világot, beengedve a világosságot. Ha eddig a sötét árnyalatokat preferálta, akkor lehetséges, hogy érdemes lenne váltania. A sárga árnyalatok például szó szerint behozhatják a napfény aranyló ragyogását mindennapjaiba.

De ugyanígy dönthet a sötét variációk mellett. A vörös, kék, zöld árnyalatok hihetetlen sokszínűséget biztosítanak önnek és akkor még a neutrális színeket ki sem emeltük. A termékpaletta jól látható módon széles spektrumon mozog, tehát az alapok a rendelkezésére állnak. Már csak az a kérdés, hogy ön hogyan álmodja meg otthonát? Nyilván a praktikusságnak is főszerephez kell jutnia, tehát egyrészt az alapanyagok kezelhetőségükben könnyedséget kell, hogy kínáljanak, másrészt a festőszerszámok és ecsetek akkor ideálisak, ha a keze alá dolgoznak. A készletünkben kizárólag ilyen, munkára - mégpedig hatékony munkavégzésre teremtett termékek közül válogathat.

A festék színek szivárványt varázsolnak!

Ha végig nézi mintáinkat, akkor teljesebb képet kaphat arról, hogy milyen árnyalatok azok, melyek összhangban és egységben vannak elképzeléseivel. A minőségre nem kell külön koncentrálnia, mivel festékeink azon túl, hogy maximálisan megbízhatóak, még a környezetet, a természetet, ezzel együtt az ön egészségét sem roncsolják.

Az oldal tetejére