Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

Színek és hangulatok – a színpszichológia rejtelmei

Alakítsd át színekkel az otthonod hangulatát.

A színpszichológia bonyolult téma lehet, de van néhány alapelv, amely segít minket a megfelelő irányba terelni, akár egy meghitt hangulatot szeretnénk megteremteni, vagy az a cél, hogy otthonunk egyik helyisége egy adott érzelmi reakciót váltson ki.

Hogy megmutassuk miként működik ez a gyakorlatban, bemutatunk pár konkrét példát a Farrow & Ball palettáról, a friss zöldekből, kellemes kékekből és a megnyugtató lágy árnyalatokból, valamint tippeket adunk arra, hogyan használjuk őket úgy, hogy a színek hangulatjavító tulajdonságait leginkább kihasználjuk.
Alakítsd át színekkel az otthonod hangulatát

Zöld színek

A zöld a természet elsődleges színe, a megújulást és a növekedést szimbolizálja. A pozitivitásnak és a nyugalomnak a kombinációját tökéletesen magába foglalja a vidám Suffield Green No. 77, így csodálatos választás egy előszobába vagy nappaliba, ahol barátságos hangulatot szeretnénk kialakítani.

A Chine Green No. 35 fenséges példája annak, hogy a zöld képes egy teret - és így a benne élő embereket is - megnyugtatni, földelni. Csodákat művel minden olyan térben, amelyet jellemzően este használunk, ahol egy hosszú nap után megpihenünk.
Zöld színek

Kék színek

A kék szín intenzitásától és mélységétől függően különböző hangulatokat teremthet. A halványabb árnyalatok nyugalmat és csendet közvetítenek, míg a mélyebb árnyalatok komolyságot és intelligenciát sugallnak.

Otthonunk dolgozó szobájában (vagy bármely más térben, amely irodaként is funkcionál) próbáljunk ki egy sötétebb árnyalatot, például a Sloe Blue No. 87-t. Ez a szín nagy mennyiségben tartalmaz fekete pigmentet, ami mélységet kölcsönöz a megjelenésének. A pihenésre és játékra kialakított terekbe érdemes egy világosabb kéket, például a Berrington Blue No. 14 -t választanunk.
Kék színek

Neutrális színek

A fehér a tisztaságot, az ártatlanságot és az új kezdetet jelképezi, de a tiszta fehér olykor kissé hűvösnek is tűnhet. Egy meleg vöröses alaptónusú törtfehér, mint például az Archive No. 227, sokkal nyugtatóbbnak hat, miközben elég sokoldalú ahhoz, hogy a ház bármely (vagy akár az összes) helyiségében használhassuk.

Ha egy neutrális szín nyugodt hatását szeretnénk kihasználni, de csábítanak a kicsit erősebb, karakteres árnyalatok, próbáljuk ki a Potted Shrimp No. 9906 színt. Ez egy halvány rózsaszín, sok sárga alaptónussal, ami igazán ismerős és megnyugtató érzést kelt. Tökéletes bármely helyiségbe, amelyet kellemesen hívogatóvá szeretnénk varázsolni.
Neutrális színek
Ha szeretnéd jobban megismerni a Farrow & Ball színeket rendelj ingyenes színkártyát, vagy festékmintát a webshopunkról, vagy látogass meg minket személyesen az üzletben, ahol festett mintákon is megnézhető az összes szín.

1054 Budapest, Báthory utca 15.
www.naturaliiconcept.hu
Alakítsd át színekkel az otthonod hangulatát.
Alakítsd át színekkel az otthonod hangulatát.
Alakítsd át színekkel az otthonod hangulatát.
Az oldal tetejére